Certificat energetic

Pasul 1: Comanda certificat energetic

Comandă certificatul

Lansează o comandă folosind metoda preferată dintre cele de mai jos

Pasul 2: Stabileste intalnirea cu auditorul energetic

Stabileşte întâlnirea

Stabileşte data şi ora convenabilă pentru auditul energetic al cladirii

Pasul 3: Primeste certificatul energetic

Primeşte certificatul

În 24 de ore vei primi certificatul de performanţă energetică

Despre noi

Like Consulting va ajut sa obtineti un certificat energetic – Rapid si Ieftin in maxim 24 de ore. Va asiguram de tot profesionalismul nostru pentru realizarea certificatelor de performanta energetice. Like Consulting a realizat pana in prezent peste 3500 certificate energetice. O parte din protofoliul nostru il regasiti AICI! Obtine un Certificat Energetic la un Pret Redus.

Realizarea certificatului de performanta energetica in Bucuresti si Ilfov (sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6) dureaza maxim 24 de ore, Like Consulting nepercepand taxe de urgenta. In unele situatii putem realiza certificatul energetic si in 2 ore.

Certificatele de performanta energetice sunt realizate cu ajutorul programelor de calcul licentiate si acreditate in domeniul certificarii energetice.

Cât costă un certificat de performanta energetica sau un Audit Energetic?

* Suprafaţa de calcul este suprafaţa construită desfăşurată (suma suprafeţelor tuturor nivelelor imobilului, măsurate la exteriorul pereţilor);

* Suntem plătitori de TVA, iar preţul include pentru locuinte pe teritoriul municipiului Bucureşti şi judetului Ilfov şi deplasarea până la domiciliul clientului.

 

Cum comand?

Comandaţi folosind una dintre variantele de mai jos:

formular de comandă online

0754 470 051 sau WhatsApp

office@likeconsulting.ro

Cum primesc un certificat?

Certificatul poate fi livrat la domiciliu pentru o taxă suplimentară de 20 RON sau ridicat gratuit de la sediul nostru din Soseaua Mihai Bravu nr. 62A.

Reduceri suplimentare:

  • Reducere 10% pentru pensionari;
  • Reducere 10% pentru Autoritatile Publice;
  • Reducere 10% pentru mai mult de 3 certificate;
  • Reducere 10% la plata online;
  • Reducere 10% pentru o postare pe facebook-ul personal a unui comentariu/testimonial despre comanda onorata de Like Consulting precum si mentionarea in postare a paginii noastre de facebook Like Consulting.

* Reducerile nu se vor cumula cu alte reduceri.

Acoperire servicii – Like Consulting

Oferim servicii de certificare energetica si pentru locuinţe în afara Bucureştiului sau judetului Ilfov (Teleorman, Calarasi, Craiova, Ialomita, Prahova, Slatina, Cluj, Hunedoara, sau orice alta localitate din Romania).

 

Reducere 10% la plata online

 

Certificat energetic acte necesare

La inspecţia clădirii auditorului energetic ii sunt necesare următoarele acte:

Pentru apartamente

  • cadastrul sau releveul apartamentului

 

 

Pentru case şi clădiri

  • planurile de structura ale clădirii (plan parter, plan etaj, plan fațade)
  • planul de amplasament a clădirii (dacă există)

În cazul în care nu dispuneţi de releveu, acesta fiind necesar pentru certificarea energetica, se va întocmi de către auditorii nostri energetici in momentul vizionării imobilului.

 

Ce este un audit energetic dar şi certificatul de performanţă energetică?

Un audit energetic presupune analiza termică şi energetică a construcţiei şi instalaţiilor acesteia şi stabilirea soluţiilor de reabilitare sau modernizare ale acestora.

Prin certificarea energetica este indică performanţa termică a clădirii cu detalierea principalelor caracteristici.

Pentru mai multe informaţii, citiţi articolul despre audit si certificarea energetica.

 

Utilitatea certificatului energetic

Certificatul energetic este un document crucial în momentul în care au loc tranzacţii de tip vânzare, cumpărare sau închiriere a unei locuinţe sau unui imobil şi pentru clădirile care suferă renovări majore. Începând cu anul 2013, obţinerea certificatului a devenit obligatorie pentru realizarea acestor acţiuni.

Documentul oferă informaţii despre performanţa energetică a clădirii şi permite potenţialilor cumpărători sau chiriaşi să cunoască mai multe despre imobilul în cauză.

Certificatul cuprinde detalii legate de consumul de energie al unei clădiri sau locuinţe, prezentări detaliate ale principalelor caracteristici ale construcţiei şi a instalaţiei acesteia (încălzire, apă caldă, climatizare, ventilarea mecanică, iluminarea artificială).

Lucrările de renovare şi reabilitare termică duc la îmbunătăţirea valorilor afişate în certificatul energetic. De exemplu, reabilitarea termică duce la diminuarea pierderilor de căldură prin izolarea pereţilor şi înlocuirea ferestrelor.

Astfel, în urma modificărilor, în document trebuie să apară schimbări precum avansarea imobilului la o clasă superioară de performanţă energetică şi scăderea consumului anual de energie pentru încălzire.

Certificatul este eliberat de auditori energetici autorizaţi. Pentru o mai bună desfăşurare a întregului proces, aceştia sunt afişaţi, împreună cu datele de contact, pe website-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi organizaţi pe judeţe.

 

Diferenţa între audit energetic şi certificat energetic

Auditul energetic reprezintă un proces în urma căruia se stabilesc principalele caracteristici termice şi energetice ale unei clădiri şi se propun anumite schimbări în vederea îmbunătăţirii acestora. Aceste modificări au ca scop reducerea consumului de energie prin intermediul unor lucrări de modernizare sau reabilitare termică şi energetică.

Această este diferenţa între auditul energetic şi certificatul energetic. Auditul analizează situaţia clădirii (din punct de vedere termic şi energetic) şi propune anumite soluţii pentru îmbunătăţirea ei. Certificatul calculează performanţa energetică a clădirii, prezentând în detaliu caracteristicile principale ale imobilului şi instalaţiei acestuia. Acest lucru ne arată faptul că procesele depind unul de celălalt.

 

Etapele unui audit energetic

Auditul energetic se împarte în mai multe etape. Prima se referă la colectarea datelor şi informaţiilor legate de consumul de energie. Următoarea etapă ne aduce la inspecţia instalaţiilor precum cea a sistemului de alimentare cu energie electrică. Se va inspecta starea instalaţiilor, modul în care acestea funcţionează, gradul de uzură, numărul de defecte, precum şi programul de reparaţii.

Analizarea informaţiilor este al treilea pas. Se vor urmări datele adunate şi se va realiza o analiză economică a consumului şi costurilor energetice. Tot în acest pas se vor propune și soluţiile.

Ultima etapă presupune implementarea recomandărilor, monitorizarea şi analizarea rezultatelor obţinute.