Audit energetic

Experienta in domeniu, profesionalismul si acuratetea in munca sunt caracteristicile care ne recomanda pentru realizarea auditelor energetice.

Suntem o echipa de auditori energetici autorizati de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene şi oferim maximul de profesionalism şi atenţie tuturor proiectelor în care ne implicăm.

Iti oferim sfaturi care sa ajute la cresterea performantei energetice a imobilelor si intelegem ca fiecare imobil este diferit, si trebuie considerat ca atare.

Constatarile si indrumarile expertilor nostri au ca scop principal imbunatatirea unui imobil din punct de vedere termic si energetic.

Lucram eficient, rapid si iti oferim profesionalismul de care ai nevoie.

Ce este auditul energetic?

Auditul energetic este un proces prin care se stabilesc principalele caracteristici energetice ale unei cladiri si se fac recomandari pentru imbunatatirea acestora.

Schimbarile propuse au ca scop reducerea consumului de energie prin intermediul:

  • unor lucrari de modernizare
  • reabilitare termica
  • sau energetica

Cum primesc auditul?

  livrat gratuit prin curier

  sau poate fi ridicat gratuit de la sediul nostru din Şos. Mihai Bravu 62A, Spectrum Business Center, et 1, birou 1, Bucureşti, sector 2

Durata de elaborare:

  24 ore – 48 ore / audit energetic.

Cum comand?

  0757 777 331 sau WhatsApp

  office@likeconsulting.ro

Acoperire servicii:

Servicii de audit energetic disponibile in orice localitate din tara.

Pretul auditelor energetice:

Variaza in functie de suprafata imobilelor precum si de numarul acestora.

Reducere de 20% pentru mai mult de 3 audituri energetice.

Auditul energetic se realizeaza in 4 etape:

Servicii în construcţii

Colectarea datelor legate de consumul de energie

Datele si informatiile cladirii sunt punctul de plecare intr-un audit energetic.

Se vor urmari datele statistice legate de:

  • de cat de multa energie se consuma
  • care sunt costurile
  • ce fel de echipamente produc si consuma energie
  • locatia cladirii etc.

Servicii în construcţii

Inspectia instalatiilor cladirii

Instalatiile vor fi inspectate pentru a vedea felul in care acestea functioneaza, numarul de defecte, gradul de uzura si programul de reparatii.

De asemenea, se vor face masuratori pentru a vedea parametrii de functionare a instalatiilor in diferite situatii.

Servicii în construcţii

Analizarea informatiilor si propunerea solutiilor

Dupa ce toate datele au fost adunate, acestea sunt studiate pentru a se putea realiza o analiza economica a consumului si costurilor energetice.

In urma acestor analize, se pot propune solutiile care vor ajuta la imbunatatirea caracteristicilor termice si energetice ale cladirii.

Servicii în construcţii

Implementarea recomandarilor, monitorizarea si analizarea rezultatelor

In ultima etapa, solutiile sunt implementate si monitorizate pentru a se vedea daca sunt eficiente. Rezultatele obtinute sunt urmarite si analizate pentru determina daca acestea contribuie la atingerea obiectivului dorit.

Realizarea auditului energetic al unui imobil aduce beneficii atat pentru constructie, cat si pentru locatarii acesteia. Vezi mai jos o lista cu beneficiile acestuia.

Beneficiile auditului energetic:

  • Contribuie la cresterea confortului

Cu ajutorul unui audit energetic sunt stabilite elementele care pot fi imbunatatite din punct de vedere termic si energetic intr-un imobil. Realizarea acestor schimbari ajuta la cresterea confortului in acea constructie.

  • Reducerea costurilor energetice si termice

Lucrarile de imbunatatire ale unui imobil duc, de asemenea, la reducerea costurilor energetice si termice. Facturi mai mici la curent si caldura se traduc in locatari fericiti si multumiti.

  • Modernizarea constructiei

Unele imobile inca folosesc instalatiile si sisteme vechi pentru a asigura curent, caldura si apa. Prin intermediul unui audit energetic, se stabileste in ce fel si cum anume acestea pot fi modernizate.

Diferenta dintre un audit energetic si un certificat energetic

Probabil ati intalnit de multe ori acesti doi termeni folositi in acelasi context. Este crucial sa intelegeti ca auditul si certificatul sunt doua lucruri diferite. Am vazut ca auditul analizeaza cladirea din punct de vederetermic si energetic si vine cu solutii pentru a imbunatati imobillul.

Certificatul energetic cuprinde:

Putem observa faptul ca cele doua elemente depind una de alta. Pentru a intelege mai bine acest lucru, haideti sa vorbim despre reabilitarea termica si reabilitarea energetica

Reabilitarea termica si reabilitarea energetica

Dupa ce realizam auditul energetic al cladirii, stabilim daca este necesara reabilitarea termica si energetica a acesteia.

Reabilitarea termica este un proces prin care se doreste cresterea eficientei energetice a unei cladiri, respectiv locuintelor acesteia.

Intregul proces cuprinde mai multe actiuni:

Reabilitarea energetica se refera la tot la modalitati de crestere a performantei energetice ale unei cladiri si de a consuma energie intr-un mod eficient.

Printre masurile care ajuta la atingerea acestui obiectiv se numara:

Toate aceste schimbari ajuta la imbunatatirea valorilor afisate in certificatul energetic.

Dupa ce modificarile sunt efectuate, in document trebuie sa se vada anumite progrese precum scaderea consumului anual de energie pentru incalzire sau avansarea cladirii la o clasa superioara de performanta energetica.